De omgeving

Langs de B&B lopen vele fiets- en wandelroutes (Hanzestedenpad, Marskramerpad, LF 3 Hanzestedenroute en LF 19 Deventer – Holten).
Het fietsknooppunt nr. 14 ligt op nog geen 200 meter van onze B&B.
Wij zijn een mooie uitvalsbasis voor vele fiets- en wandeltochten in het mooie Salland of als overnachtingsplek voor een meerdaagse fiets- of wandeltocht.

Uiteraard valt er ook veel te zien en te doen in de omgeving. Denk aan musea, bioscoop, sauna, winkelen.

Meer over de omgeving

Activiteiten kalender Deventer
In de omgeving van Deventer is veel te doen. Zo organiseert Deventer jaarlijks  evenementen als de Boekenmarkt, Poëziefestival, Deventer op Stelten en het alom bekende Dickensfestijn. Kijk hier voor de activiteiten kalender van de gemeente Deventer.

Bezienswaardigheden
Deventer is een stad met vele bezienswaardigheden. Aan de zijde van de Worp kun je genieten van veel natuur, zoals de Ossewaarden, het Worpplantsoen, de IJssel met zijn vele strandjes en de Bolwerkersmolen. Met het pontje ben jebinnen no time in het centrum van Deventer. Fietsend over de Wilhelminabrug of de Spoorbrug kan natuurlijk ook. Hier is veel te zien zoals: De Grote- of Lebuineskerk en zijn toren (deze kun je ook beklimmen), het Bergkwartier, het Speelgoedmuseum, museum de Waag, en nog veel meer.

Wandelen en fietsen
Het is prachtig fietsen in de omgeving. Op de kamer zijn diverse fietsroutes beschikbaar en een kaart van de omgeving om je eigen route te maken. Ook kun je mooie tochten maken richting Hanzestad Zutphen, Diepenveen, Olst. Maar ook De Hoge Veluwe en de Holterberg zijn goed bereikbaar.
Op de site Verslingerd aan salland kun je mooie wandel- en fietstochten vinden. Ook voor de MTB-rijders onder ons.

Sauna
Voor liefhebbers hebben we een prive sauna. Deze grenst aan het terras van de gastenkamer.
Grote sauna’s in de buurt: Sauna Bussloo (10 km) en Sauna De Veluwse Bron (16 km) in Emst (Epe). Voor liefhebbers van een kleinere sauna hebben we ook Sauna & Bodycare Apeldoorn (15 km).

Zwemmen
We hebben drie zwembaden in de omgeving. De Schaeck in Twello (5 km.), De Scheg (6km) in Colmschate en het Borgelerbad (6 km) in Deventer. Zomers kun je heerlijk zwemmen bij recreatieplas Bussloo (8 km).

Schaatsen.
In de winter kun je schaatsen in De Scheg (6km) in Colmschate. Hier is een overdekte kunstijsbaan. De kunstijsbaan is ieder jaar geopend van oktober t/m maart. De accommodatie bestaat uit o.a. een 400-meter baan en een ijsplein.